U područjima
U kategorijama
Novosti

Predstavljen drugi Film Commission u Hrvatskoj - Istarska filmska komisija

U Puli je danas u sklopu Pulskog filmskog festivala predstavljen drugi hrvatski Film Commission Istarska filmska komisija. Javnost je o početku djelovanja u sklopu Istarske kulturne agencije izvijestila ravnateljica Aleksandra Vinkerlić. Ujedno je zahvalila na podršci i pomoći u postupku osnivanja zadarskom Filmskom uredu koji djeluje u sklopu ustanove INOVAcija. Vedrana Kevrić, ravnateljica INOVAcije istaknula je kako je Filmski ured Zadar osnovan jer je Zadarska županija prepoznala potrebu za osnivanjem takvog ureda koji je na usluzi filmskoj industriji, što je vrlo brzo prepoznala i struka. Također je istaknula do sada realizirane projekte na području Zadarske županije a kolegama u Istri čestitala je na osnivanju Film Commission-a i poželjela uspjeh u budućem radu. Svečanosti predstavljanja Istarske filmske komisije prisustvovao je i Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra koji je pozdravio osnivanje Komisije te je naglasio kako je filmska industrija u stalnom rastu. Naglasio je važnost zajedničkog rada i suradnje jer su hrvatske županije najmanje u Europi a gotovo je nemoguće pronaći film koji se u Hrvatskoj snima u samo jednoj županiji. Za istarskog župana Valtera Flegu osnivanje Istarske filmske komisije jedan je od zamašnjaka filmskog turizma i općenito turizma Hrvatske.  

Novosti

Posljednje iz Novosti

HAVC o pomoći uslijed epidemije

HAVC o pomoći uslijed epidemije

Odluka o mjerama za pomoć audiovizualnom sektoru i poslovanju Centra uslijed epidemije korona virusa

Reklama za HT snimana i u Vinjercu

Reklama za HT snimana i u Vinjercu

Esterhaus produkcija snimila je u lipnju 2019. reklamu za Hrvatski telekom. Jedna od lokacija bio je i pitoreskni Vinjerac.

Reklama za BMW motore ponovno slavi Pag

Reklama za BMW motore ponovno slavi Pag

Reklama je snimljena na Pagu krajem srpnja 2019. godine, hvala BAAM production house.

Norvežani snimili popularni reality u Zadru, Ninu...

Norvežani snimili popularni reality u Zadru, Ninu...

Kamenjak, rijeka Zrmanja, plaža Crvena luka, Nin, središte Zadra samo su neke od lokacija na kojima se snimao popularni norveški reality.

Serija Nestali snima se u Zadarskoj županiji

Serija Nestali snima se u Zadarskoj županiji

Od 17. svibnja do kraja lipnja 2019. godine na području Zadarske županije na brojnim lokacijama snima se serija "Nestali" autora Joška Lokasa.

Na Pagu sniman film "Branka"

Na Pagu sniman film "Branka"

Produkcijska kuća Dinaridi film snimala je od 23. ožujka do 1. travnja na otoku Pagu novi kratki film redatelja Mate Ugrina radnog naslova „Branka“. Snimanje je podržao Filmski ured Zadar.