U područjima
U kategorijama
Novosti

Zatvoreno za javnost u Zadru i Zagrebu

Od 28. lipnja do 25. srpnja na lokacijama u Zadru i Zagrebu realizirano je  snimanje dugometražnog igranog filma „Zatvoreno za javnost“ redateljice Vanje Juranić, u produkciji Maxima filma i Biberche Productions. U Zadru je bilo šest snimajućih dana (dnevno i noćno snimanje).

Priča je to o disfunkcionalnoj mladoj obitelji s tragičnim završetkom.

Scenarij potpisuju Vanja Juranić i Elma Tataragić. Producenti filma su Damir Terešak i Nikolina Vučetić Zečević. U glavnim ulogama su Tihana Lazović, Slavko Sobin i Jasna Đuričić.

Snimanje je podržao Filmski ured Zadar Ustanove INOVAcija. Pružene su usluge organizacije smještaja, pomoć oko izdavanja dozvola od strane Grada Zadra, organizacije parkinga i ulaza u pješačku zonu, te pomoć oko odabira lokacija za snimanje. Također pronađena je adekvatne kuće za snimanje u Zadru, angažirani su brojni lokalni ljudi za pomoć na setu. U Centru za kreativne industrije Zadar unajmljen je prostor za presvlačenje i pripremu glumaca za snimanje te okrjepu.

Snimalo se na više lokacija u središtu grada, na Pozdravu Suncu i Morskim orguljama, u Parku Vruljica, na Sveučilištu u Zadru, itd.

Završetak postprodukcije predviđen je u veljači 2022. godine.

Novosti

Posljednje iz Novosti

Snimljen Turist na Pagu

Snimljen Turist na Pagu

U Zadarsku županiju tako se vratila producentica Ira Cecić, koja je suradnju s Filmskim uredom uspostavila na filmu „Uzvodno rijekom“ redateljice Marion Hänsel 2015. godine.

Zatvoreno za javnost u Zadru i Zagrebu

Zatvoreno za javnost u Zadru i Zagrebu

U Zadru je bilo šest snimajućih dana (dnevno i noćno snimanje). U filmu su sudjelovali glumci iz Zadra: Tihana Lazović (glavna uloga), Iva Jerković, Nadine Mičić, Maruška Aras, Tamara Šoletić i mala glumica Elodie Paleka (mala Mara)

Crossing sniman u Puli, Rijeci, Zagrebu i Zadru

Crossing sniman u Puli, Rijeci, Zagrebu i Zadru

Snimanje ove nizozemsko-belgijsko-hrvatske koprodukcije u Hrvatskoj odvijalo se 30 dana, počevši od 5. svibnja, od toga deset dana u Zadru.

Javni poziv za zakup poslovnih prostora u Centru za kreativne industrije

Javni poziv za zakup poslovnih prostora u Centru za kreativne industrije

Uredi veličine od 14 do 24 kvadrata ponuđeni su po početnoj cijeni od 70,00 kuna po metru kvadratnom, uz dodatnih 20,00 kuna po metru kvadratnom za režije. U ponudi je i kafić s terasom koji se nalazi u prizemlju zgrade kojem je početna cijena 8.100,00 kuna za mjesečni najam. Za sve informacije zainteresirani se mogu informirati na poveznici Ustanove INOVAcija www.inovacija-zadar.hr ili radnim danom od 8 do 16 sati na broj 023 627 890.

Završeno snimanje druge sezone serije Nestali

Završeno snimanje druge sezone serije Nestali

-Možemo slobodno reći da je Zadarska županija mala meka za filmaše jer na jednom mjestu imate sve. Logistički je izvrsno povezana s ostatkom Hrvatske, a sadržajno i likovno, zahvaljujući nevjerojatnoj i netaknutoj prirodi, pravi dragulj za stvaranje igranog materijala i zato nam je posebno drago da su Zadar i Zadarske županija dobili nove prostorije za Filmski ured te jedva čekamo posjetiti Centar za kreativne industrije u Zadru. Mi smo završili preseljenje starigradskog ureda u Zagreb, gdje krećemo s montažom druge sezone Nestalih, a nadamo se da ćemo se što prije vratiti u Zadarsku županiju, poručuje Joško Lokas.

COVID-19 PREPORUKE ZA SNIMANJA

COVID-19 PREPORUKE ZA SNIMANJA

Za strane ekipe koje rade u Hrvatskoj, za koordinaciju provođenja svih mjera potrebnih za prekogranične ulaze i izlaze stranih članova filmskih i televizijskih ekipa prema općim mjerama HZJZa o prekograničnim putovanjima, samoizolaciji i karanteni zadužen je hrvatski produkcijski partner.