U područjima
U kategorijama
Novosti

Zatvoreno za javnost u Zadru i Zagrebu

Od 28. lipnja do 25. srpnja na lokacijama u Zadru i Zagrebu realizirano je  snimanje dugometražnog igranog filma „Zatvoreno za javnost“ redateljice Vanje Juranić, u produkciji Maxima filma i Biberche Productions. U Zadru je bilo šest snimajućih dana (dnevno i noćno snimanje).

Priča je to o disfunkcionalnoj mladoj obitelji s tragičnim završetkom.

Scenarij potpisuju Vanja Juranić i Elma Tataragić. Producenti filma su Damir Terešak i Nikolina Vučetić Zečević. U glavnim ulogama su Tihana Lazović, Slavko Sobin i Jasna Đuričić.

Snimanje je podržao Filmski ured Zadar Ustanove INOVAcija. Pružene su usluge organizacije smještaja, pomoć oko izdavanja dozvola od strane Grada Zadra, organizacije parkinga i ulaza u pješačku zonu, te pomoć oko odabira lokacija za snimanje. Također pronađena je adekvatne kuće za snimanje u Zadru, angažirani su brojni lokalni ljudi za pomoć na setu. U Centru za kreativne industrije Zadar unajmljen je prostor za presvlačenje i pripremu glumaca za snimanje te okrjepu.

Snimalo se na više lokacija u središtu grada, na Pozdravu Suncu i Morskim orguljama, u Parku Vruljica, na Sveučilištu u Zadru, itd.

Završetak postprodukcije predviđen je u veljači 2022. godine.

Novosti

Posljednje iz Novosti

Posljednji poziv za prijavu za edukaciju za ton majstora koja počinje u srijedu 2. 3. 2022.

Posljednji poziv za prijavu za edukaciju za ton majstora koja počinje u srijedu 2. 3. 2022.

Ustanova INOVAcija u Centru za kreativne industrije organizira program stručnog usavršavanja i edukacije za ton majstora koji uključuje sve potrebne teorijske i praktične elemente te stavlja polaznika u stvarnu situaciju ozvučavanja i obrade zvuka. Kroz ovaj program polaznici će savladati ključne segmente digitalne i analogne opreme;

MTV reality show u Zadarskoj županiji

MTV reality show u Zadarskoj županiji

28. i 29. lipnja 2021. godine, na području Zadarske županije, realizirano je snimanje za završnu emisiju 37. sezone popularnog reality showa “The Challenge”, koja se snimala u Istri. MTV je "The Challenge" počeo prikazivati još 1. lipnja 1998., a dosad je emitirano čak 485 epizoda showa. Spomenuta završna emisija MTV reality showa

Nizozemski reality show na Dugom otoku

Nizozemski reality show na Dugom otoku

Expeditie Robinson je nizozemski reality show čije snimanje se realiziralo od 13. svibnja do 15. lipnja 2021. godine na Dugom otoku. Riječ je o jednom od dva najpopularnija reality showa u Nizozemskoj. Emitira se na komercijalnom programu RTL 4, a svaku emisiju prati 1,8 milijuna gledatelja. Na Dugom otoku su snimljene 33 epizode koje su

Snimljen Turist na Pagu

Snimljen Turist na Pagu

U Zadarsku županiju tako se vratila producentica Ira Cecić, koja je suradnju s Filmskim uredom uspostavila na filmu „Uzvodno rijekom“ redateljice Marion Hänsel 2015. godine.

Zatvoreno za javnost u Zadru i Zagrebu

Zatvoreno za javnost u Zadru i Zagrebu

U Zadru je bilo šest snimajućih dana (dnevno i noćno snimanje). U filmu su sudjelovali glumci iz Zadra: Tihana Lazović (glavna uloga), Iva Jerković, Nadine Mičić, Maruška Aras, Tamara Šoletić i mala glumica Elodie Paleka (mala Mara)

Crossing sniman u Puli, Rijeci, Zagrebu i Zadru

Crossing sniman u Puli, Rijeci, Zagrebu i Zadru

Snimanje ove nizozemsko-belgijsko-hrvatske koprodukcije u Hrvatskoj odvijalo se 30 dana, počevši od 5. svibnja, od toga deset dana u Zadru.