Povjerenstvo Turističke zajednice Zadarske županije za dodjelu godišnjih nagrada u 2016. godini donijelo je odluku kojom se
nagrađuje Filmski ured Zadar, ustanova INOVAcija za promidžbu županije kao filmske destinacije i stvaranje uvjeta za razvoj filmskog turizma.
Nagrađeni su još komercijalni subjekt D-Marin Dalmacija za investiciju Beach Club PORTUS, Turistička zajednica Grada Zadra za kampanju tijekom izbora za Best European Destination, Marin Marasović i Jole Petričević – inicijatori, začetnici i promicatelji za turistički proizvod „Winnetou“; agencija Ilirija Travel za razvoj programa posebnih interesa i doprinos stvaranju doživljaja, posebice u ruralnim područjima, te MICE segmentu, događanje Advent u Zadru, kao uspješno događanje koje prati trendove, stvara motiv dolaska i znatno obogaćuje postojeću ponudu.
Posebne nagrade dobili su za unapređenje turizma u zaleđu Mićanovi dvori, unapređenje turizma na otocima Olive Marina Sutomišćica te Zvonko Šupe i Slavko Pernar za izniman dugogodišnji doprinos razvoju turizma u županiji.
Zahvaljujemo Turističkoj zajednici Zadarske županije na priznanju i ujedno čestitamo svim kolegama na priznanjima!