Imate lokacije koje oduzimaju dah, rekao je Jon Perkins, izvršni producent „Rata dronova“ o lokacijama u Zadarskoj županiji na kojima u suradnji s hrvatskom Ineomediom producentska kuća Hoplite entertainment iz Los Angelesa nastavlja suradnju i u Europi i to realizacijom snimanja serijala od 13 epizoda.

U reality serijalu sudjeluje sedam timova koji se nadmeću u upravljanju bespilotnim letjelicama na nekoliko lokacija u Zadarskoj županiji; Farma magaraca, zadarska riva, zvonik Katedrale sv. Stošije, napuštena pista  u nekadašnjoj vojnoj bazi Šepurine, dok su u poslovnoj zoni Grabi u Poličniku organizirani uredi u kojima sklapaju i nadograđuju dronovi.

Orsat Zovko, producent serijala, izjavio je kako su posljednjih godina dronovi jako popularni, a Zadar je odabran jer je u ovom trenutku bio financijski najisplativiji te zbog postojanja Filmskog ureda koji je pružio podršku oko lokacija, papirologije i birokracije što je jako važno i omogućuje ekipi da se u potpunosti posveti projektu. Paralelno sa snimanjima odvija se „sirova“ montaža, a do kraja godine sve će biti ušminkano sa specijalnim efektima i grafikama te se očekuje distribucija u čak 80-tak zemalja svijeta. Orsat Zovko procjenjuje vrijednost projekta na nešto manje od milijun američkih dolara, a najavljuje i nove projekte koje će raditi s producentskom kućom Hoplite entertainment. Barem jedan od njih pokušat će ponovno dovesti u Zadar, rekao je, zadovoljan odvijanjem projekta u kojem je od 1. rujna do 15. listopada 2016. godine sudjelovalo 50 osoba.