U Zadarskoj županiji od 14.  do 31. ožujka, te još desetak dana u svibnju 2017. godine snima se film i serija Antuna Vrdoljaka “General” o životnom putu hrvatskog časnika Ante Gotovine u produkciji Kiklop filma i u režiji Antuna Vrdoljaka. Snimanje je počelo 20. veljače i trajat će do srpnja 2017. godine.

„Ovo je izuzetno važan i skup projekt jer se puno toga snima na lokacijama koje su autentične i upravo ćemo zbog toga puno vremena provesti u Zadarskoj županiji. Moramo napraviti taj film onako kako to zaslužuje general Gotovina i Domovinski rat“, kazao je Marko Vrdoljak, direktor tvrtke AMV Produkcija i koproducent filmskog projekta General.

Snimanje se odvija uz operativnu podršku Filmskog ureda Zadar koji u suradnji s location managerom Antom Gašparom obavlja posao oko dozvola za snimanje na području Zadra.

„24. studenoga 2012. godine na ovome sam mjestu uputio pozdrav i riječi dobrodošlice jednom od najvećih junaka Domovinskog rata -Anti Gotovini. Onome tko se; nakon dugih godina provedenih u nastavku borbe za slobodu, u godinama odbacivanja nepravedne optužbe koja je osporavala legitimnost hrvatske države i pravednost obrambenog Domovinskog rata, koja je hrvatske branitelje proglašavala zločincima, a njega i kolege generale zlikovcima; napokon kao slobodan čovjek vratio svojoj obitelji, svom domu, svojoj Domovini“, rekao je župan Stipe Zrilić ističući željno iščekuje film General jer je i osobno sudjelovao u mnogim od događaja koji će biti prikazani, te je i susretao osobe koji će postati filmski likovi.

„Marko Vrdoljak, direktor tvrtke AMV Produkcija i koproducent filmskog projekta General zahvalio je svima koji su podržali ovaj projekt, a na poseban način Zadarskoj županiji i Gradu Zadru te Udruzi veterana vojne policije Domovinskog rata RH koji su pomogli u pronalaženju statista za potrebe filma.