U područjima
U kategorijama
Novosti

Crossing sniman u Puli, Rijeci, Zagrebu i Zadru

Producentska kuća Nukleus film iz Zagreba u suradnji s producentskom kućom Revolver iz Amsterdama realizirala je u svibnju 2021. godine snimanje dugometražnog igranog filma radnog naslova „Crossing“ (Prelazak) redateljice Jacqueline Van Vugt u Puli, Rijeci, Zagrebu i Zadru.

Snimanje ove nizozemsko-belgijsko-hrvatske koprodukcije u Hrvatskoj odvijalo se 30 dana, počevši od 5. svibnja, od toga deset dana u Zadru. Prema podacima producentske kuće Nukleus kroz ovo snimanje u Zadru je realizirano 700 noćenja, usluge prehrane a također su u Zadru dodatno angažirani radnici; kostimografkinja, električar, scenski rekviziter te ukupno 25 statista.

Lokacije snimanja bile su: Gaženica, Poluotok- ulaz na gradsku tržnicu (Zlatarska ulica).

Radnja filma odvija se za vrijeme prelaska brodom iz Maroka u Španjolsku, a isprepliću se tri priče povezane sa strahom od gubitka.

Filmski ured Zadar Ustanove INOVAcija pružio je uslugu organizacije cijepljenja dijela filmske ekipe u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar, također je pomogao organizaciju snimanja na Poluotoku, te ishođenje dozvola za snimanje od strane Grada Zadra.

Novosti

Posljednje iz Novosti

Posljednji poziv za prijavu za edukaciju za ton majstora koja počinje u srijedu 2. 3. 2022.

Posljednji poziv za prijavu za edukaciju za ton majstora koja počinje u srijedu 2. 3. 2022.

Ustanova INOVAcija u Centru za kreativne industrije organizira program stručnog usavršavanja i edukacije za ton majstora koji uključuje sve potrebne teorijske i praktične elemente te stavlja polaznika u stvarnu situaciju ozvučavanja i obrade zvuka. Kroz ovaj program polaznici će savladati ključne segmente digitalne i analogne opreme;

MTV reality show u Zadarskoj županiji

MTV reality show u Zadarskoj županiji

28. i 29. lipnja 2021. godine, na području Zadarske županije, realizirano je snimanje za završnu emisiju 37. sezone popularnog reality showa “The Challenge”, koja se snimala u Istri. MTV je "The Challenge" počeo prikazivati još 1. lipnja 1998., a dosad je emitirano čak 485 epizoda showa. Spomenuta završna emisija MTV reality showa

Nizozemski reality show na Dugom otoku

Nizozemski reality show na Dugom otoku

Expeditie Robinson je nizozemski reality show čije snimanje se realiziralo od 13. svibnja do 15. lipnja 2021. godine na Dugom otoku. Riječ je o jednom od dva najpopularnija reality showa u Nizozemskoj. Emitira se na komercijalnom programu RTL 4, a svaku emisiju prati 1,8 milijuna gledatelja. Na Dugom otoku su snimljene 33 epizode koje su

Snimljen Turist na Pagu

Snimljen Turist na Pagu

U Zadarsku županiju tako se vratila producentica Ira Cecić, koja je suradnju s Filmskim uredom uspostavila na filmu „Uzvodno rijekom“ redateljice Marion Hänsel 2015. godine.

Zatvoreno za javnost u Zadru i Zagrebu

Zatvoreno za javnost u Zadru i Zagrebu

U Zadru je bilo šest snimajućih dana (dnevno i noćno snimanje). U filmu su sudjelovali glumci iz Zadra: Tihana Lazović (glavna uloga), Iva Jerković, Nadine Mičić, Maruška Aras, Tamara Šoletić i mala glumica Elodie Paleka (mala Mara)

Crossing sniman u Puli, Rijeci, Zagrebu i Zadru

Crossing sniman u Puli, Rijeci, Zagrebu i Zadru

Snimanje ove nizozemsko-belgijsko-hrvatske koprodukcije u Hrvatskoj odvijalo se 30 dana, počevši od 5. svibnja, od toga deset dana u Zadru.