U područjima
U kategorijama
Novosti

Dobra atmosfera na snimanju na "Plaži"

U subotu 20.lipnja na plaži Prodorica kraj Nina brojni Zadrani sudjelovali su u nastanku kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma „Plaža“ u režiji Gorana Škofića i produkciji Kreativnog sindikata iz Zagreba. Na snimanju je bilo amatera,  puno zadarskih iskusnih i manje iskusnih  glumaca, te članova zadarskih sportskih klubova. Iako je bilo zahtjevno plivati pa i roniti prema zamisli redatelja, svi su se dobro snašli u dodijeljenim ulogama. Atmosfera na snimanju bila je vrlo ležerna i ugodna, a redatelj Goran Škofić zajedno sa svojim malim kreativnim timom nije krio zadovoljstvo. -Zadovoljan sam, super je bilo, vrijeme je bilo kratko, brzo smo objasnili što treba raditi i svi su vrlo brzo shvatili svoje uloge. Što smo tražili, to smo i dobili. Bilo je nevjerojatno lijepo raditi sa statistima, koje ne želim niti nazivati tako jer su odradili više od statista. Svatko od njih u ovaj je film dao mali dio sebe. Atmosfera na setu bila je vrlo opuštena i lijepa, što inače baš i nije pravilo, kaže Goran Škofić i objašnjava da se ponekad na snimanju događa da statisti dugo čekajući svoje scene postanu nervozni. Na plaži Prodorica to nikako nije bio slučaj, pa zadovoljni redatelj Škofič kaže kako su si 110 statista i ekipa koja je brinula da sve bude kako treba uzajamno pomogli. Produkciju filma podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Filmski ured Zadar. Film Plaža trebao bi biti dovršen na jesen a potom je plan distribucija na domaćim i međunarodnim festivalima, te u muzejima i galerijama suvremene umjetnosti.

Novosti

Posljednje iz Novosti

Javni poziv za zakup poslovnih prostora u Centru za kreativne industrije

Javni poziv za zakup poslovnih prostora u Centru za kreativne industrije

Uredi veličine od 14 do 24 kvadrata ponuđeni su po početnoj cijeni od 70,00 kuna po metru kvadratnom, uz dodatnih 20,00 kuna po metru kvadratnom za režije. U ponudi je i kafić s terasom koji se nalazi u prizemlju zgrade kojem je početna cijena 8.100,00 kuna za mjesečni najam. Za sve informacije zainteresirani se mogu informirati na poveznici Ustanove INOVAcija www.inovacija-zadar.hr ili radnim danom od 8 do 16 sati na broj 023 627 890.

Završeno snimanje druge sezone serije Nestali

Završeno snimanje druge sezone serije Nestali

-Možemo slobodno reći da je Zadarska županija mala meka za filmaše jer na jednom mjestu imate sve. Logistički je izvrsno povezana s ostatkom Hrvatske, a sadržajno i likovno, zahvaljujući nevjerojatnoj i netaknutoj prirodi, pravi dragulj za stvaranje igranog materijala i zato nam je posebno drago da su Zadar i Zadarske županija dobili nove prostorije za Filmski ured te jedva čekamo posjetiti Centar za kreativne industrije u Zadru. Mi smo završili preseljenje starigradskog ureda u Zagreb, gdje krećemo s montažom druge sezone Nestalih, a nadamo se da ćemo se što prije vratiti u Zadarsku županiju, poručuje Joško Lokas.

COVID-19 PREPORUKE ZA SNIMANJA

COVID-19 PREPORUKE ZA SNIMANJA

Za strane ekipe koje rade u Hrvatskoj, za koordinaciju provođenja svih mjera potrebnih za prekogranične ulaze i izlaze stranih članova filmskih i televizijskih ekipa prema općim mjerama HZJZa o prekograničnim putovanjima, samoizolaciji i karanteni zadužen je hrvatski produkcijski partner.

Pomoć umjetnicima, prijave do 25. siječnja 2021.

Pomoć umjetnicima, prijave do 25. siječnja 2021.

Ministarstvo kulture i medija novim mjerama omogućit će isplatu potpore u iznosu od 4.000 kn neto mjesečno samostalnim umjetnicima kojima se doprinosi plaćaju iz proračuna Republike Hrvatske kojima je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti te značajno smanjen prihod u odnosu na 2019., 2018. ili 2017. godinu.

Poziv za iskaz interesa za korištenje poslovnog prostora u Centru za kreativne industrije

Poziv za iskaz interesa za korištenje poslovnog prostora u Centru za kreativne industrije

U sklopu projekta „Centar za kreativne industrije“, Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija objavljuje Poziv na iskaz interesa za zakup poslovnih prostora u poduzetničkom inkubatoru – Centar za kreativne industrije. Predmet poziva je prikupljanje zahtjeva za iskaz interesa za korištenje

Spot OTP banke spojio zadarske top jedriličare i Gibonnija

Spot OTP banke spojio zadarske top jedriličare i Gibonnija

Producentska kuća Producenti d.o.o. izabrala je Zadar za snimanje spota OTP banke - Zaokruži / Malo fali. Snimanje je realizirano u listopadu 2020. godine, trajalo je dva dana, a u potrazi za lokacijama i organizacijom snimanja podršku su dale mlade zadarske snage te Filmski ured Zadar. Zahvaljujemo producentskoj kući Producenti d.o.o. i autorici Sari B. Moritz na ustupljenim fotografijama.