U područjima
U kategorijama
Novosti

Renomirani holivudski location manageri u posjetu Zadru

Poznati holivudski location manageri posjetili su Zadar u petak 14.10. 2022. u potrazi za budućim filmskim lokacijama svojih snimateljskih projekata. Zadar su posjetila poznata imena organizacije Location Managers Guild International (LMGI) John Rakich, Markus Bensch i Harriet Lawrence, a posjet se odvija u organizaciji Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija.

LMGI globalna je organizacija stručnjaka za razvoj karijera u filmskoj, televizijskoj, komercijalnoj i tiskarskoj industriji. Location manageri (Upravitelji lokacija) i skauti važni su u članovi produkcije filma, televizije, reklama, glazbenih spotova i tiskanog oglašavanja čiji je primarni zadatak pronaći lokacije koje najbolje odgovaraju zahtjevima producenta, redatelja i općenito produkciji snimateljskih projekata.

John Rakich predsjednik je organizacije LMGI te više od 20 godina radi kao izviđač i upravitelj lokacija s brojnim zaslugama koje obuhvaćaju filmske i televizijske projekte kao što su „American Gods“, „Pixels“, „Hemlock Grove“ i „Shadowhunters“. Markus Bensch radi u filmskoj industriji od 1992. godine u upravljanju filmskim lokacijama. 2016. godine nominiran je za nagradu LMGI za doprinos filmu Stevena Spielberga "Bridge of spies" te je 2020. godine primljen u ogranak produkcijskog dizajna Akademije filmskih umjetnosti i znanosti (Academy of Motion Pictures Arts and Sciences). Harriet Lawrence bavi se upravljanjem lokacija već 20 godina počevši s reklamama 1990-ih te je radila brojnim hitovima poput Suffragette, Henry VIII, Outnumbered,  Downton Abbey te hitovima My Cousin Rachel, The Hole i brojnim drugima.

Uz Zadar, ova turneja location managera obuhvatila je još nekoliko hrvatskih gradova: Zagreb, Varaždin i Rijeku, a nakon Zadra svoju turneju location manageri nastavljaju u Splitu i Dubrovniku.  Posjet Zadru uključivao je obilazak Centra za kreativne industrije kojim upravlja Ustanova INOVAcija te obilazak i razgledavanje najpoznatijih zadarskih znamenitosti počevši od Foše, Trga pet bunara, Perivoja Kraljice Jelene Madijevke preko Kalelarge i gradskih bedema do Morskih orgulja i Pozdrava Suncu. Posjet je obuhvatio i Nacionalni park Paklenicu - kulisu dobro poznatog  filmskog klasika Winettou, a stručnu podršku u obilasku te sve informacije location managerima je pružila Ivana Surać, direktorica tvrtke Feel Croatia W.A.Y.S koja pruža usluge facility i location managementa za produkcijske kuće.


IZJAVE:

Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVAcija:

"Jedna od djelatnosti Ustanove INOVAcija je pružanje usluga Filmskog ureda koji od osnivanja 2014. godine besplatno obavlja niz usluga za razne produkcijske kuće. Cilj usluge filmskog ureda je privlačenje audiovizualnih produkcija na područje Zadarske županije s ciljem promocije i brendiranja Zadarske županije kao filmske turističke destinacije. Bogato povijesno nasljeđe Zadra može biti izvor inspiracije za prepoznavanje grada kao jednog od središta hrvatskog filmskog turizma, a ova inicijativa nesumnjivo doprinosi prepoznavanju našeg grada kao buduće holivudske kulise."

Ivana Surać, location manager Feel Croatia W.A.Y.S.:

"Iznimno smo zadovoljni realizacijom Norveškog reality-ja Mesternes Mester koji je sniman 2019. godine u Zadru te se nadamo da će i ovaj posjet donijeti u Zadar slične projekte. Mesternes Master je najveći norveški reality show sniman na području Zadarske županije koji je omogućio prepoznatljivost Zadra kao destinacije filmskog turizma i produkcije."

 

Novosti

Posljednje iz Novosti

Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini

Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini

Predmet ovoga Javnog poziva je prikupljanje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela u 2023. godini, i to: kratkometražnih igranih filmova o Domovinskom ratu, kratkometražnih dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu i kratkometražnih animiranih filmova o Domovinskom ratu. Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti

TFL Audience Design Fund vraća se u 2023.

TFL Audience Design Fund vraća se u 2023.

Posebno zamišljen za podršku filmovima u fazi distribucije i sa snažnim potencijalom u smislu kreativnog promotivnog pristupa, TFL Audience Design Fund vraća se u 2023.

Javni pozivi za proizvodnju i razvoj filmova te za razvoj serijskih televizijskih djela u 2023.g

Javni pozivi za proizvodnju i razvoj filmova te za razvoj serijskih televizijskih djela u 2023.g

Hrvatski audiovizualni centar objavio je Javne pozive za poticanje proizvodnje filmova, razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova te za razvoj scenarija i projekata serijskih televizijskih djela u 2023. godini

"Yamaha Music School is coming to town"!

"Yamaha Music School is coming to town"!

Za one koji još nisu čuli, "Yamaha Music School is coming to town"!

26. Međunarodni festival dokumentarnog filma od 19. do 28. svibnja 2023.

26. Međunarodni festival dokumentarnog filma od 19. do 28. svibnja 2023.

Poziv za filmove za službene natjecateljske sekcije Panorama i DocsBarcelona Latitude otvoren je do 12. prosinca 2022. Prijavite svoj film i provjerite uvjete sudjelovanja ovdje . Za sva pitanja ili probleme prilikom registracije možete pisati na: festival@docsbarcelona.com

Poziv za prijavu projekata Global Pitch 2023 otvoren je do 12. prosinca 2022. godine

Poziv za prijavu projekata Global Pitch 2023 otvoren je do 12. prosinca 2022. godine

Global Pitch for Global Change! Poziv za prijavu projekata Global Pitch 2023 otvoren je do 12. prosinca 2022. godine